Cei mai bogați șase oameni din Brazilia au o avere însumată egală cu veniturile a jumătate din populația Braziliei, potrivit unui studiu dat publicității luni de organizația nonguvernamentală britanică Oxfam, preluat de agenția de presă Xinhua.

Averile lui Carlos Alberto Sicupira, deținătorul companiei de băuturi AB Inbev, Joseph Safra, patronul Safra Bank, Eduardo Saverin, unul dintre cei cinci fondatori Facebook, adunate cu ale altor trei oameni foarte bogați, reprezintă echivalentul averilor a 100 de milioane de brazilieni din clasa medie, adică aproape jumătate din populația țării, potrivit studiului, citat de Agerpres.

Cei mai bogați 5% dintre brazilieni concentrează tot atât de mulți bani ca restul de 95% din populație.

Studiul mai scoate la iveală discrepanțele între alte categorii sociale: cetățenii brazilieni de culoare câștigă mai puțin decât cei albi, iar femeile sunt plătite mai prost decât bărbații.

Brazilia este pe locul trei în America Latină la capitolul inegalitate socială, după Columbia și Honduras, potrivit raportului Oxfam.

Katia Maia, reprezentanta organizației nonguvernamentale, a subliniat că reducerea inegalităților este o prioritate, spunând că Brazilia a ajuns la un nivel al discrepanțelor sociale inacceptabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =