Caută
Close this search box.

Trăiri plastice cu artiştii bucureşteni

Asociaţia Artiştilor Plastici Bucureşti a organizat, la Sala Constantin Brâncuşi, din cadrul Palatului Parlamentului o excelentă excelentă expoziţie de artă intitulată semnificativ ,, Trăiri plastice,,

Perioada de vizitare dintre datele 1 septembrie – 30 sepembrie este foarte bine aleasă, concediile fiind pe final, activitatea parlamentară şi şcolară lăsând în urmă vacanţele atât de mult visate pe tot parcursul anului.

Am avut privilegiul de a avea cel mai autorizat ghid al acţiunii, adică pe domnul Dumitru Nicolae Chilia, chiar preşedintele acestei foarte dinamice organizaţii culturale.

Am păşit cu reală emoţie printre cele 201 tablouri, nu pentru că le ştiam, mult dintre ele erau foarte noi, dar pentru că îmi aminteau de vechi prieteni pe care i-am cunoscut foarte bine de mult timp.

Domnul Chilia m-a întâmpinat manipulând trei lucrări de reală valoare, o imagine din Sighişoara, o ţărancă din Plopeni şi o uliţă a satului, care poartă semnătura sa. Pe simeze, alte patru tablouri semnate de Dumitru Nicolae Chilia dădeau tot tâtea dovezi că artistul are punctele sale forte, în peisaje şi buchete de flori. De data asta, autorul a selecţionat să prezinte publicului două lucrări despre Balcic, precum şi două emoţionante buchete de flori, unul mov şi unul multicolor.

Chiar când eram în faţa lucrărilor s-au oprit acolo doi turişti bulgari recunoscând, cu mare plăcere, locuri din ţara lor. A fost şi pentru mine să le prezint pe autor care era chiar lângă noi, deşi oaspeţii nu prea legau cuvinte în nicio limbă de circulaţie internaţională. Foarte vag ceva în engleză.

,,A ieşit bine. 80 la sută sunt mulţumit,, spune Chilia despre acest eveniment plastic.  Au expus 60 de pictori din cei aproximativ 120 ai asociaţiei.

Cele mai variate tehnici, cele mai variate stiluri şi tematici dau măsura la care a ajuns acum Asociaţia Artiştilor Plastici Bucureşti.

Abia aşteptăm salonul de toamă anunţat pentru 5 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri