Caută
Close this search box.

Saint-Tropez îi ridică statuie lui Brigitte Bardot

Fosta actriță franceză, Brigitte Bardot, va fi onorată joi, la împlinirea vârstei de 83 de ani, cu inaugurarea unei statui ce îi înfățișează chipul, la intrarea în stațiunea balneară din sudul Franței, Saint-Tropez, potrivit AFP.

Bronzul este inspirat de o acuarelă a maestrului italian de benzi desenate erotice Milo Manara, care o înfățișează pe actriță în perioada când curbele sale senzuale încântau publicul filmului „Și Dumnezeu…a creat femeia” (1956), informează Agerpres.

Statuia cântărește 700 de kilograme și are 2,5 metri înălțime, potrivit lui Claude Maniscalo, directorul biroului de turism al orașului.

„Este un omagiu pe care orașul vrea să i-l ofere. Când spui ‘Saint-Tropez’, oamenii răspund ‘Brigitte Bardot’ „, a adăugat acesta.

Sat de pescari plin de artiști în anii ’50, Saint-Tropez a devenit un mit odată cu Brigitte.

Actrița s-a stabilit în Saint-Tropez în 1958 și încă mai locuiește în stațiune, în pofida aspectelor deranjante pe care le presupune, în opinia sa, viața în acest oraș, schimbat de miliardarii, starurile și marii industriași și finanțiști care organizează aici întâlniri pe perioada verii.

Bardot trăiește izolată pe domeniul ei La Madrague, de unde această activistă pentru drepturile animalelor publică comunicate furioase la adresa vânătorilor, grădinilor zoologice, abatoarelor și circurilor.

Joi, soțul acesteia, Bernard d’Ormale, o va reprezenta la inaugurarea statuii, la care vor mai participa câteva staruri, a căror prezență este încă înconjurată de mister.

Foto:www.dailystar.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri