Caută
Close this search box.

Școala 141 va fi demolată în noiembrie și reconstruită până în 2019

Primarul sectorului 5, Daniel Florea a hotărât ce va face cu Școala 141, al cărei tavan s-a prăbușit în luna mai. După ce o echipă de specialiști a expertizat clădirea, Consiliul Local al sectorului 5 a aprobat dărâmarea corpurilor A și B ale instituției de învățământ pentru ca acestea să fie reconstruite.

În luna mai, tavanul unui hol de la etajul întâi al Școlii Gimnaziale 141, aflat în administrarea Primăriei Sectorului 5 s-a prăbușit. Cinci elevi au fost blocați în clase de bucățile de beton, fără a fi răniți, din fericire.

Conducerea primăriei a hotărât imediat mutarea tuturor elevilor din acestă unitate de învățământ în școala 127. O echipă de specialiști a investigat ulterior clădirea-capcană și a decis că soluția tehnică cea mai sigură și mai avantajoasă financiar este dărâmarea corpurilor șubrede și refacerea acestora. Soluția tehnică a fost însușită de conducerea Primăriei, care a pus la dispoziția copiilor, care fac naveta către Școala 127, două microbuze. Primăria sectorului 5 se așteaptă ca în luna noiembrie să primească avizul de demolare, iar în anul 2019 noua Școală 141 să îi poate reprimi pe elevii din zona Ferentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri