Caută
Close this search box.

“Atenţie, se filmează“. Încep filmările la ”Apropierea”

Iată că toamna se numără nu doar premierele, ci şi noutăţile de pe platourile de filmare. Regizorul Tudor Giurgiu începe, pe 19 octombrie, în trei orașe din Spania – Cordoba, Sevilla și Candas, şi în România la Sângeorz-Băi, filmările la Apropierea (Above Man, the Woman Soars/ Sin Aliento), după romanul cu același nume al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari.

În rolurile principale Mihai Smarandache şi actorii spanioli: Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo.

Va fi un film despre destinul lui Adrian (interpret Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania şi care, lucrând ca paznic într-un parc auto, are parte de întânirea vieţii în noaptea de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o cunoaşte pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

„Este un proiect complicat și provocator, un film foarte diferit de ce am făcut până acum. M-a fascinat povestea de viață a scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari și am încercat amândoi să redăm deopotrivă contextul anilor 2000, când mulți români au plecat din țară, trăind la limita subzistenței,dar și o poveste de dragoste care recuperează multe teme din proza și poezia autorului: nostalgia față de locurile tinereții, călătoria, capacitatea puternică a unor oameni de închipuire, de visare, de a-și dori lucruri mai mult sau mai puțin tangibile”, declară regizorul Tudor Giurgiu.

Tânăr actor de teatru şi film, (născut în 1982), Mihai Smarandache nu este la prima colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu, în 2015 el a interpretat rolul Serban din filmul De ce eu?.  A jucat în serialul Hacker în regia lui Stere Gulea, difuzat de TVR1, în filmele 7 De inimă roşie (Sorin Marin) şi Selfie 69 (Cristina Iacob).

Pentru performanțele sale pe scenă, Mihai Smarandache a obţinut recent, la Festivalul de Teatru Independent Undercloud –  distincţia ” Cel mai bun actor”, pentru rolul din “Menajeria de sticlă”, iar în 2015 a fost premiat la Festivalul Comediei Românești – FestCO, pentru interpretarea din “De vânzare”.  Este actor al Teatrului Odeon din București.

Partenera lui în film, una dintre cel mai bine cotate actrițe spaniole din noua generație, Belén Cuesta este cunoscută cinefililor pentru rolul din Kiki, el amor se hace (r. Paco León, 2016), care i-a adus o nominalizare la Premiile Goya, categoria, Revelația anului. Belén Cuesta a jucat în numeroase producții de cinema, televiziune şi teatru. În 2016, a câștigat Premiul Feroz pentru “Cea mai bună actriță în rol secundar” în serialul Paquita Salas.

Regizorul Tudor Giurgiu a distribuit-o într-un rol important pe Ariadna Gil, una dintre cele mai renumite și iubite actrițe spaniole de teatru și film. Ariadna Gil a debutat pe marile ecrane acum aproape trei decenii iar în 1993, pentru rolul din Belle Époque de Fernando Trueba, a fost recompensată cu Premiul Goya pentru Cea mai bună actriță, .Au urmat numeroase roluri în filme ( Lágrimas Negras (1998), Soldados de Salamina (2003) sau Labirintul lui Faun (2006), în regia lui Guillermo del Toro,) care i-au adus notorietatea pe plan internațional. A jucat şi alături de Javier Bardem, Penelope Cruz, Viggo Mortensen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri