Caută
Close this search box.

Toader, despre Klemm: Nu e jurist! Ambasadorul SUA: Îngrijorările noastre nu sunt bazate pe lipsă de cunoștințe

Hans Klemm a declarat vineri că actualele propuneri de modificare a legilor Justiției ar putea trage înapoi instituțiile judiciare ale țării spre un punct în care România nu stătea la fel de bine la capitolul anticorupție și stat de drept.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București i-a răspuns astfel ministrului Tudorel Toader, care a afirmat despre el, joi, că „nu-i jurist” și că „nu cunoaște mecanismele statului de drept din România”.

„Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totuși, am pregătire în Economie. Munca în Economie se bazează pe fapte și statistici. Îngrijorările noastre privind progresul statului de drept în România nu sunt bazate doar pe sentimente sau pe lipsă de cunoștințe sau pe ce s-a întâmplat în România”, a afirmat ambasadorul SUA, într-un interviu acordat Agerpres.

Hans Klemm mai precizează că „progresul ce a fost realizat în România în privința luptei anticorupție, în privința eforturilor de a avea un sistem judiciar independent, în privința eforturilor de a consolida instituțiile guvernării democratice și statului de drept sunt foarte apreciate de Statele Unite ale Americii”.

Diplomatul american răspunde astfel declarației făcute joi de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a spus că ambasadorul SUA nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România. „Pot să vă spun faptul că ambasadorul Statelor Unite nu este jurist și cred, afirm în deplină cunoștință de cauză: pe de o parte, nu-i jurist, pe de altă parte, nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul, arhitectura autorităților din România și atunci cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști”, a susținut Tudorel Toader la Antena 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri