Caută
Close this search box.

Morţii au fost trimişi la vânătoare de ciocârlii!

Din cei 600 de membrii ai Fondului de vânătoare ”Măcelaru”, constuituit în 2011, aproape jumătate erau decedaţi la data întocmirii actelor. De ce au fost trimişi decedaţii la vânătoare?

Versul aghezian ”Ţi-ai deşteptat şi morţii (…)”, care sună atât de bine în melodia Bade Ioane, cântată de Mircea Vintilă, a fost luată foarte în serios de autorităţile din Călăraşi, care au hotărât nu numai să îi deştepte, dar să şi îi trimită la vânătoare pe cei decedaţi. Şi nu mai sună deloc bine…

Exemplu: Popa Alexandra, decedată în 2006, este membru fondator al asociaţiei cinegetice ”Măcelaru”– nume destul de sinistru pentru un fond cinegetic – în 2011. Pentru a putea fi trimisă la vânătoare, doamna Alexandra a fost înscrisă în asociaţia agricolă ”Universul Nana”.  Da, Nana, celebra localitate din Călăraşi în care Traian Băsescu s-a îndrăgostit de agricultură.

Alt caz: Ion Gheorghe Decu, născut în 1912 şi decedat în 1996 – este, cum altfel, membru al fondului cinegetic mai sus amintit.

Cum s-a întâmplat: oficialităţile i-au înscris pe toţi localnicii, fără să-i întrebe, cu de-a sila,  în ”Universul Nana”, iar pe acestă bază i-au făcut membri ai Fondului ciengetic ”Măcelaru”. Ca să fie cât mai mulţi, i-au înscris chiar şi pe cei din Lumea Celalată.

”Din 600 de oameni înscrişi pe liste cam 40% erau morţi în 2011. Printre cei decedaţi este mama mea şi un bunic al meu. Există şi alte lucruri grave pe aceste documente. Şi eu apar acolo, cu semnatură falsă. Pentru acest lucru am făcut deja plângere penală”, ne-a spus Valentin Popa, fermier din Sohatu.

<”Italienii m-au rugat speriați să îi las în pace”

Care este şmecheria: dacă nu ai acceptul proprietarului de teren agricol, nu poţi vâna pe parcela respectivă. Iar în ultimii ani, vânătoarea de păsări mici de câmpie, în special ciocârlii, a atras sute de vânători occdentali, în special italieni. Aceştia dau preţuri piperate pentru a împuşca sute de asemenea ”trofee”, pentru care la ei în ţară ar face puşcărie.

”Eu am prins pe terenurile mele câţiva italeini şi s-au rugat, speriaţi, să îi las în pace. După incident am făcut câteva cercetări şi am aflat ce se întâmplă”, ne-a mai spus Valentin Popa.

Autorităţiile locale încă nu ne-au răspuns la întrebarea de ce apar decedaţii pe listele fondatorilor fondului cinegetic.

Vânătoare de cicârlii costă 2.350 de euro

Ciocârliile sunt cele mai mici păsări cântătoare de la noi, tocmai de aceea vânătorii preferă mai mult să le asculte. Le vânează însă italienii pentru că la ei sunt delicatese culinare. Foarte preţuit este pateul din limbă de ciocârlie. Doar pentru o singură porţie trebuie să vâneze cel putin 100 de păsări. În majoritatea ţărilor din UE, inclusiv Italia, nu este permis vânatul ciocâriilor.

Preţul unei partide de vânătoare de ciocârlii în sudul României variază între 950 şi 2.100 de euro/vânător. Se oferă cazare, arme, inclusiv obţinere de permis de vânătoare pe teritoriul ţării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri