Un grup de spionaj cibernetic având legături cu Rusia a pătruns în rețele electrice în Europa și SUA, făcând să planeze amenințarea unor întreruperi provocate de la distanță, a anunțat miercuri Symantec, compania de securitate informatică din SUA, citată de AFP.

Potrivit Selon Symantec, grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaționale ale rețelelor de electricitate din Statele Unite, Turcia și Elveția și „este capabil acum să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide”.

Symantec nu leagă Dragonfly 2.0 — care operează de mai mulți ani — de o țară precisă. Dar guvernul american și numeroși experți în securitate informatică cred că Dragonfly 2.0 își are rădăcinile în Rusia și are legături cu guvernul rus.

De mai mulți ani, acest grup de hackeri vizează ținte occidentale, folosind metode de phishing pentru a pătrunde în sistemele informatice pentru a deschide un acces clandestin la acestea, potrivit Agerpres. Dar, de la începutul anului 2017, grupul s-a concentrat asupra sistemelor energetice, împotriva cărora și-a înmulțit atacurile, explică Symantec.

„Dragonfly 2.0 pare să vrea să înțeleagă cum funcționează instalațiile energetice și să preia controlul asupra sistemelor lor operaționale”, a mai spus compania americană.

1 COMENTARIU

  1. fIE CA RUSI SAU DE ALTA NATIE, ESTE DOVEDIT CA SE POT EFECTUA ASEMENEA MANEVRE, inca un motiv in plus pentru sectionarea productiei si distribuirii de electricitate, adica planul propus de mine, 10 microcentrale atomo-electrice, situate echidistant in toata tara, care alimenteaza -fiecare- a zecea parte din teritoriu, la „granite” fiind amplasate „noduri” de conectare de la una la alta, in caz de probleme …Acest plan rezolva insa absolut toate problemele energetice ale unei natii, inclusiv pentru timpuri apocaliptice, cand – de ex.- planeta va fi cuprinsa de intuneric pe luni, ani sau zeci de ani, etc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =