Ambasada României în Mexic a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victimele cutremurului produs marți în această țară sunt cetățeni români, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Până acum, autoritățile locale au comunicat că au fost descoperite 240 de trupuri, victime ale cutremurului.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români. Nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora.

MAE reamintește faptul că cetățenii români afectați de seismul produs în Mexic pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice — 00 52 55 38 833 072.

Ambasada este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită să intervină, în funcție de solicitări, precizează MAE.

Cel puțin 240 de persoane au murit marți în urma unui seism violent cu magnitudinea de 7,1 care s-a produs în centrul Mexicului, resimțit inclusiv în capitala acestei țări, informează AFP și DPA.

100 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =