Caută
Close this search box.

Angelina Jolie: „Nu am crezut niciodată că aș putea regiza un film”

Actrița laureată a unui premiu Oscar Angelina Jolie susține că nu intenționa niciodată să treacă în spatele camerei, dar călătoriile sale în lume ca trimis special al ONU i-au deschis ochii asupra unor conflicte care au inspirat multe dintre cele mai recente filme ale sale, relatează Reuters.

„Nu am crezut niciodată că aș putea regiza un film”, a declarat Angelina Jolie duminică, la Festivalul internațional de film de la Toronto, unde a fost difuzat filmul său despre genocidul cambodgian „First They Killed My Father” și filmul afgan de animație „The Breadwinner”, pe care le-a produs.

Jolie a spus că primul ei film important ca regizoare, pelicula din 2011 despre războiul din Bosnia „In the Land of Blood and Honey”, a fost inspirat de munca ei umanitară ca trimis special al Agenției ONU pentru refugiați.

„Am vrut să învăț mai mult despre războiul din fosta Iugoslavie. Fusesem în regiune și călătorisem pentru ONU. Era un război pe care nu-l puteam înțelege… Nu a fost un scop în sine să devin regizoare”, a spus Jolie.

„The Breadwinner”, un film de animație pe care l-a produs, este despre o tânără din Afganistan care își taie părul și se dă drept băiat pentru a-și putea hrăni familia.

Filmul „vorbește despre realitatea tristă a multor fete care trebuie să muncească și nu pot merge la școală”, a spus Jolie, care a făcut mai multe călătorii în Afganistan.

„Oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor sunt cu adevărat eroii mei. Ceea ce este frumos la meseria de regizor este să-i susții pe alți oameni”, a adăugat ea.

Actrița și regizoarea a spus că filmul „First They Killed My Father” a pornit de la dorința de a afla mai mult despre istoria Cambodgiei, locul de naștere al fiului ei adoptiv Maddox, unul din cei șase copii ai ei. Ea a mai spus că voia ca „Maddox să afle mai multe despre el ca persoană originară din Cambodgia”, relatează Agerpres.

Filmul, care a fost prezentat în Cambodgia anterior în acest an, spune povestea unei fetițe în timp genocidului din anii ’70 din această țară, forțată să plece la țară pentru a munci pe câmpurile de orez și apoi să lupte ca soldat-copil.

Jolie, în vârstă de 42 de ani, care a câștigat în 2000 un Oscar pentru rol secundar feminin cu „Girl, Interrupted”, a negat că ar avea un statut de model pentru femei. „Am multe de învățat și am nevoie de modele eu însămi”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri