Armata americană își intensifică activitatea la baza de la baza Mihail Kogălniceanu anul viitor. De altfel, Pentagonul investeşte peste patru milioane de dolari în modernizarea unităţii militare din Constanța.

Comandantul forţelor aeriene americane în Europa a confirmat informația într-o teleconferinţă cu jurnaliştii europeni, la care a participat și Digi24.

Forţele aeriene americane îşi vor continua operaţiunile militare din România şi anul viitor. Comandantul aviaţiei Statelor Unite din Europa, generalul Tod Wolters, spune că numărul de antrenamente de pe teritoriul ţării noastre va rămâne constant.

Gen. Tod D. Wolters, comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa: „Putem spune că vom continua antrenamentele şi exerciţiile din România şi în 2018. Anticipăm că numărul lor va rămâne constant, aproape de ce a fost în 2017.”

Generalul american a mai precizat într-o conferinţă de presă telefonică, ţinută de la Departamentul de Stat american, că rolul bazei de la Mihail Kogălniceanu va continua să crească.

Gen. Tod D. Wolters, comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa: „Servește ca multiplicator de forță din punct de vedere geografic. Și ceea ce intenționăm să facem este să avem cât mai multe rotaţii periodice la Mihail Kogălniceanu, pentru că este, evident, într-o poziție excelentă. Este un loc minunat.”

Oficialul american a fost întrebat şi despre cel mai mare exerciţiu militar organizat de Rusia în ultimii ani, care ar urma să înceapă săptămâna viitoare. Generalul Wolters spune că ultimele informaţii arată că manevrele militare din Rusia şi Belarus nu indică ceva neobişnuit, dar că forţele din NATO vor rămâne vigilente.

„Nu este nimic extraordinar sau neobișnuit, din ce am văzut până acum. Dar, din nou, vom continua să rămânem vigilenți și vom continua să ne asigurăm că tot personalul implicat în toate activitățile – aeriene, maritime şi terestre – este instruit cât mai bine cu putință pentru a face față potențialelor incidente care ar putea include şi eventuale accidente.”, susține Gen. Tod D. Wolters.

53 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =