Caută
Close this search box.

Astăzi începe școala: Aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță sunt gata de primul clopoțel

Aproximativ 2,3 milioane de elevi și copii de grădiniță din învățământul preuniversitar vor începe luni cursurile anului școlar 2017-2018. Dintre aceștia, 165.000 sunt elevi de clasa pregătitoare, iar aproape 400.000 sunt copii de grădiniță.

În cel mai mare oraş al ţării sunt şi cei mai mulţi copii care merg, de luni, la grădiniţă, la şcoală şi la liceu. Peste un sfert de milion de elevi încep cursurile în Bucureşti. Va fi o zi dificilă. La prima oră, părinţii încă mai au de cumpărat flori. Apoi îşi vor însoţi copiii, ceea ce ar putea tranforma traficul din oraş în cea mai mare problemă a zilei de luni. Ministerul Educaţiei a făcut şi unele schimbări în structura anului şcolar 2017-2018.

Pentru buna desfășurare a ceremoniilor de deschidere vor fi prezenți 9.417 de polițiști.

Anul acesta sunt câteva noutăţi, iar cele mai importante îi vizează pe cei care termină liceul. Calendarul probelor de bacalaureat s-a modificat, astfel că între 12 şi 22 februarie 2018 vor avea loc probele de competenţe lingvistice şi digitale. Programul examenelor scrise nu se modifică, rămân stabilite pentru perioada 25-28 iunie.

Cât despre elevii de clasa a V-a, aceştia vor începe şcoala fără manuale pentru toate materiile. În schimb, fiecare dintre ei va primi un compendiu, de 290 pagini, care înglobează 14 materii. Singurele manuale gata la timp sunt cele de sport, religie sau limba română cu predare în maghiară, istorie, educatie tehnologica, limba engleză.

În Capitală sunt, în total, 631 de şcoli dintre care 420 de stat şi 211 private. Din punct de vedere al siguranţei, din cele peste 600 de şcoli doar 44 au aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cursurile noului an școlar însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri