Caută
Close this search box.

Atentat la Londra: Poliţia l-ar fi prins pe teroristul care a pus bomba la metrou

Poliţia britanică l-ar fi prins pe teroristul care a pus bomba în metroul de la Londra. BBC scrie că tânărul de 18 ani, arestat dimineaţă la Dover, ar fi chiar cel care a plasat dispozitivul exploziv, ce a rănit 30 de oameni. Însă forţele de poliţie au continuat cercetările pentru a descoperi dacă atacatorul din metrou a avut complici, care au ajutat la fabricarea bombei.

Ofiţeri înarmaţi au efectuat percheziţii într-o casă, în timp ce toate clădirile de pe strada respectivă au fost evacuate, iar străzile adiacente au fost închise. În paralel a avut loc o reuniune a celulei de criză a guvernului britanic, care a decis să menţină alerta teroristă la nivelul maxim.

Amber Rudd, ministru de Interne: „Poliţia a înregistrat progrese semnificative. Au arestat astăzi (n.r. – sâmbătă) un tânăr de 18 ani în Dover, unde este menţinut în custodie şi urmează să fie transferat la Londra. Nivelul de alertă rămâne critic şi vor mai fi investigaţii în cadrul operaţiunii antiteroriste. Cerem publicului să rămână vigilent, dar nu alarmat”.

Oficialul britanic, citat de digi24.ro, a confirmat că bomba din metroul londonez a fost deosebit de periculoasă şi putea face numeroase victime:

„A fost un dispozitiv explozibil improvizat periculos şi norocul a făcut să provoace atât de puţine pagube. Desigur, suntem alături de toţi oamenii care au fost afectaţi de bombă”.

În acest timp, reprezentanţii poliţiei dau asigurări că londonezii nu vor ceda în faţa ameninţărilor teroriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri