Caută
Close this search box.

Australienii, speriaţi de o invazie a rechinilor

Localnicii din portul australian Macquarie-Hastings au atras atenţia asupra prezenţei tot mai crescute a rechinilor în apa din apropierea malurilor iar autorităţile au ordonat ca o balenă, îngropată pe plaja Nobbys, să fie scoasă cât mai repede de sub tonele de nisip pentru a înlătura posibila invazie a peştilor prădători.

Balena, care măsoară 12 metri lungime și cântărește 18 tone, a murit după ce a eșuat pe plajă, iar carcasa mamiferului a fost îngropată sub nisipurile din Nobbys, deoarece era mult prea mare pentru a putea fi mutată, relatează The Guardian, citat de Digi24.

Autoritățile au început să dezgroape balena la primele ore ale dimineții de luni, în speranța că vor scăpa de nisipul contaminat până la sfârșitul zilei.

„Folosim un excavator cu dinți mari pentru a tăia în bucăți carcasa balenei”, a declarat directorul pentru dezvoltare și mediu din cadrul Consiului din Macquarie-Hastings, Matt Rogers.

Balena a fost îngropată duminica trecută și, în doar două zile, carcasa intrată în putrefacție a atras 21 de rechini albi în apropierea plajei, a precizat Geoff Shelton, un purtător de cuvânt al Serviciului de Salvare Marină.

Matt Rogers a explicat că autoritățile locale nu au greșit atunci când au decis să îngroape balena pe plajă și a respins temerile legate de prezența crescută a rechinilor.

Procesul de dezgropare a mamiferului costă circa 50.000 de dolari, fonduri guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri