Caută
Close this search box.

Botoșani. Blocul afectat de explozie nu poate fi locuit deocamdată; cinci persoane au fost rănite

Imobilul de pe strada Primăverii din municipiul Botoșani afectat de explozia de vineri după-amiază nu poate fi locuit până experții în construcții nu vor finaliza un raport de specialitate cu privire la starea acestuia, a anunțat, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei.

Totodată, acesta a precizat că în explozia din strada Primăverii au fost rănite cinci persoane, printre care un copil de 11 ani și proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația, un bărbat de 71 de ani.

‘Nu se poate locui deocamdată, până ce nu va fi efectuată expertiza tehnică. Imobilul va fi asigurat din punct de vedere al securității antiefracție’, a afirmat Amarandei.

Potrivit acestuia, accesul în perimetrul blocului va fi restricționat, jandarmii și polițiștii locali urmând să asigure măsurile de pază ale acestuia.

De asemenea, el susține că niciunul dintre proprietarii apartamentelor din scara de bloc afectată de deflagrație nu a solicitat spații de cazare, opțiunea acestora fiind de a rămâne la rude.

Una dintre victimele exploziei produse, vineri după-amiază, într-un imobil de pe strada Primăverii din municipiul Botoșani a suferit arsuri de gradele III—IV pe mai mult de jumătate din suprafața corpului, a declarat medicul Cristian Simionescu de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Potrivit acestuia, bărbatul de 71 de ani, care este instabil hemodinamic, a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Alte patru persoane, printre care și un copil de 11 ani, au fost rănite și transportate, de asemenea, la spital. Alte 24 de persoane care locuiau în imobil au fost evacuate.

O explozie, care nu a fost urmată de incendiu, a fost înregistrată, vineri după-amiază, la etajul doi al unui imobil situat pe strada Primăverii din municipiul Botoșani.

Conform prefectului de Botoșani, trei apartamente au fost complet distruse, iar specialiștii fac acum o evaluare a imobilului pentru a stabili dacă acesta mai poate fi locuit.

Suflul exploziei a spart geamurile tuturor apartamentelor, a unor clădiri din vecinătate, dar și a unor autoturisme parcate în zonă.

Sursa foto: Botoșani News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri