Caută
Close this search box.

Ce a descoperit Lucian Mîndruţă în scandalul micilor din Odorheiu Secuiesc. Imaginile spun totul

Jurnalistul Lucian Mîndruţă a făcut publice, pe blogul său, imaginile de la camerele de supraveghere ale magazinului Kaufland de la Odorheiu Secuiesc.

În înregistrarea din 31 august, se observă că autorul filmării care a stârnit un adevărat scandal în România, autopromovat sub numele „Miliţianul”, a mers de mai multe ori la fast-food-ul din exteriorul magazinul, cu numele Grill (Imbiss), şi a intrat în supermarket înainte să facă acea filmare care a inflamat spiritele.

„Prima oară clientul a cerut o porţie de mici. Şi vânzătoarea i-a zis: «Deschidem la ora 10.00». În română. Clientul a părut că înţeles şi a plecat. Se vede şi pe cameră. S-a întors la câteva minute şi a cerut tacâmuri. Le-a primit. Şi apoi… Apoi, spune Andrei, «a treia oară când s-a întors i-a spus vânzătoarei în ungureşte să i se explice de ce magazinul se deschide la ora 8 şi Imbiss la ora 10». Stai, asta nu e pe film? îl întreb pe Andrei? Nu. Nu e pe film. A treia oară a stat 10 minute. Dar nu a lăsat tot pe filmul de pe youtube”.

Deci clientul nervos vorbea ungureşte? întreb eu. «Perfect, zice fata. Fără accent şi fără greşeli gramaticale», povesteşte Andrei. Şi ce s-a întâmplat mai departe? Păi, fata i-a răspuns, tot în română că deschide la 10. N-a intrat în jocul lui, dar i s-a părut şi ei o provocare. Mi-a povestit că nu s-a simţit deloc confortabil“, scrie Lucian Mîndruţă pe blogul său, în articolul „Odorheiul, micii și ardelenii: Trei personaje în căutarea unui fals conflict interetnic”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri