Caută
Close this search box.

Ce face premierul ungar, Orban Viktor, în România

Premierul Ungariei, Orban Viktor, va fi prezent la Cluj în perioada 30 septembrie-1 octombrie, la mai multe manifestări organizate de Eparhia Reformată a Ardealului, printre care se numără inaugurarea unui muzeu.

Sunt așteptați 2.500 de oameni, din care 500 de preoți și episcopii reformați din Bazinul Carpatic, potrivit Agerpres. Viktor Orban și-a anunțat prezența chiar din prima zi a manifestărilor, spune Kiss Gabor, coordonatorul de presă al Eparhiei Reformate a Ardealului.

‘O să fie aici în 30 septembrie. De la 11,00 o să fie o slujbă în Biserica centrală de pe Kogălniceanu. După aceea o să se ducă împreună cu episcopii reformați din Bazinul carpatic la Institutul protestant teologic, unde o să aibă un discurs domnul Orban. Institutul protestant teologic chiar acum a fost renovat și de aceea o să vină în special. Apoi, lângă institut, o să inaugureze Muzeul reformat. În 1 octombrie o să participe la inaugurarea Bisericii reformate din Florești. Vor fi mai mult de 500 de preoți reformați, protestanți și unitarieni, în special din România, și episcopii din Bazinul carpatic. Ne așteptăm la o participare de 2.000-2.500 de persoane’, a detaliat Kiss Gabor.

Potrivit sursei citate, manifestările respective sunt organizate cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma protestantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri