Caută
Close this search box.

Chef Fabrice Giraud, invitat de onoare la Sărbătoarea gastronomiei franceze

Ediția a IV-a „Fete de la Gastronomie” (Sărbătoarea gastronomiei) aduce la București, în perioada 22-24 septembrie, în diverse locații – restaurante, bistro-uri, spații în aer liber, hoteluri, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, iar invitatul special al sărbătorii va fi chef  Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin, informează Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania (CCIFER).

Tema ediției de anul acesta este „Au coeur du produit — În inima produsului” și își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei și mai ales diversitatea și bogăția produselor franțuzești.

Fabrice Giraud este chef cuisinier la restaurantul Maison Blanche din Paris. În 1999, a început să lucreze la un nou restaurant, „Le Pain et le Vin” din Bruxelles, care a primit rapid o stea Michelin.

Evenimentul „Fete de la Gastronomie” este organizat pentru al patrulea an consecutiv de către Ambasada Franței, Camera de Comerț și Industrie Franceză, Institutul Francez și Business France alături de partenerii lor.

Manifestarea urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.

În 2010, „le repas gastronomique a la française” a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanității cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecție de preparate, din locuri diferite, „mariajul” între bucate și vinuri, arta de a aranja masa, conversația. De atunci, în fiecare an, Franța celebrează această recunoaștere printr-o sărbătoare a gastronomiei: timp de trei zile, în toate restaurantele, bistrourile, barurile și piețele din Franța, oamenii degustă feluri de mâncare pregătite de maeștri bucătari cu cele mai alese produse. Sărbătoarea s-a răspândit și în afara Franței, în acele locuri unde gastronomia franceză este apreciată, pentru a face plăcere „connaisseur”-ilor, sau acolo unde este mai puțin cunoscută, pentru a promova produsele franțuzești și a sensibiliza publicul larg să consume cu plăcere produse de bună calitate.

Programul complet va fi disponibil in luna septembrie.

Pentru mai multe detalii legate de evenimente, puteti accesa pagina Facebook Fête de la Gastronomie.

Foto: turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri