Caută
Close this search box.

Cine sunt angajații care se vor ocupa de egalitatea de șanse între femei și bărbați

În următorii trei ani, 70% dintre instituțiile naționale și locale din România ar putea avea experți în egalitatea de gen. Este vorba despre o profesie creată anume pentru a promova și aplica politicile de asigurare a oportunităților egale pentru femei și bărbați, în toate ariile lor de activitate. Obiectivul României în acest sens a fost pomenit de Klaus Iohannis la lansarea Raportului comun HeForShe 10x10x10 IMPACT Champions, unde președintele țării a prezentat o alocuțiune.

La lansarea Raportului comun HeForShe IMPACT Champions, Klaus Iohannis a fost prezent în calitate de membru, alături de alți nouă șefi de state și de guverne. Vorbim despre primul grup la nivel înalt, creat în anul 2015, care pledează pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați (Impact 10x10x10 for Women’s Empowerment).

Susținerea Intervenției naționale în cadrul lansării Raportului comun HeForShe 10x10x10 IMPACT Champions

Potrivit președintelui, din 2015, România a făcut un progress semnificativ în promovarea egalității de gen și a capacității femeilor. Iohannis a dat exemplu inițiativa de creare a profesiei de expert în egalitatea de gen. Șeful statului susține că până în prezent au fost pregătiți peste 1100 specialiști care promovează și aplică politicile de asigurare a oportunităților egale pentru femei și bărbați, în toate ariile lor de activitate. Obiectivul final este ca, până în 2020, 70% din instituțiile naționale și locale să aibă experți în egalitatea de gen.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a informat că, în prezent, se lucrează la o nouă Strategie națională de promovare a egalității de gen și de prevenire și combatere a violenței domestice, pentru perioada 2018-2021. Țara noastră va găzdui, în noiembrie a acestui an, o conferință pe teme de antreprenoriat și capacitare economică a femeilor, organizată împreună cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri