Caută
Close this search box.

Coreea de Nord: Sancțiunile ONU, un „act de ostilitate pentru eliminarea fizică a poporului”

Noile sancțiuni impuse Coreei de Nord sunt „crude, imorale și inumane”și nu vor duce decât la accelerarea programului său nuclear, a avertizat luni ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, într-un comunicat difuzat de agenția oficială KCNA, transmite AFP.

Noile sancțiuni instituite de Consiliul de Securitate al ONU reprezintă un „act de ostilitate pentru eliminarea fizică a poporului” nord-coreean, denunță același minister.

Această a opta serie de măsuri, adoptată pe 11 septembrie, vizează sancționarea Phenianului pentru efectuarea unui nou test nuclear. Interzicând inclusiv exporturile de textile și reducând aprovizionarea cu petrol, ele ar putea costa Coreea de Nord 2 miliarde de dolari.

„Multiplicarea inițiativelor Statelor Unite și vasalilor acestora pentru impunerea de sancțiuni și exercitarea de presiuni asupra RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) nu vor duce decât la accelerarea ritmului nostru spre realizarea completă a forței noastre nucleare”, afirmă comunicatul citat.

Luni, într-o convorbire telefonică, președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping au convenit să maximizeze presiunile asupra Coreei de Nord printr-o aplicare riguroasă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Potrivit Casei Albe, cei doi responsabili au discutat ‘în legătură cu disprețul manifestat de Coreea de Nord față de comunitatea internațională și eforturile sale de a destabiliza Asia de Nord-Est’, a adăugat președinția americană.

Donald Trump se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în cadrul căreia va rosti marți primul său discurs în calitate de președinte al SUA, însă Xi Jinping nu participă în acest an la eveniment.

Miniștrii afacerilor externe din țările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta cu privire la proliferarea armelor de distrugere în masă și amenințarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri