Caută
Close this search box.

Dan Șova, inspirat de propriul proces: „O să scriu o carte. Acuzațiile mi-au distrus viața și cariera”

Fostul senator Dan Șova le-a spus, marți, judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție că acuzațiile pe care DNA i le aduce în dosarul CET Govora i-au distrus viața și cariera și că se gândește să scrie o carte despre ce a trăit în ultimii doi ani de procese, potrivit Agerpres.

Judecătorii de la Înalta Curte au finalizat, marți, dosarul CET Govora, în care Dan Șova este acuzat de trafic de influență, urmând ca sentința să fie dată pe 25 septembrie.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Șova și-a declarat nevinovăția, susținând că dorește să-și recapete demnitatea pierdută.

„Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lecții de viață. Am văzut care este în România statutul unui om acuzat. Am trăit o excludere din societate din 2015. Aceste acuzații nefondate mi-au distrus viața și cariera definitiv, pentru că suspiciunea care planează asupra mea e insurmontabilă în actuala societate. Trăiesc de doi ani de zile o consternare perpetuă cu privire la toată această desfășurare de forțe. Nu sunt avocat de penal, dar știu să mă uit pe un dosar. Cum e posibil să mergi în instanță cu un astfel de dosar? Cred că o să scriu o carte despre ce am trăit în acești ani. Toată nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, în boxă, când onoratul reprezentant al Parchetului a propus prelungirea arestului, pentru că n-am recunoscut. Și am zis: Da! Prefer să stau șase luni. Îmi doresc să-mi recapăt demnitatea pierdută acum doi ani”, le-a spus Șova judecătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri