Caută
Close this search box.

De ce Eduard Khil, baritonul rus, este comemorat de Google

Eduard Khil, baritonul rus comemorat de Google printr-un doodle special, ar fi împlinit, astăzi, 83 de ani. Desemnat ”artist al poporului” în Republica Rusă, artistul a devenit celebru abia spre finalul carierei, datorită unui cântec considerat experiment.

Eduard Khil a interpretat, în 2010, varianta vocală ”non-lexicală” a celebrei piese „I am very glad, as I’m finally returning back home”. ”Lălăiala” cum au numit-o atunci criticii muzicali, a prins foarte bine la public, cântecul devenind peste noapte un viral, iar baritonul alegându-se cu supranumele de „Trololol”, de la onomatopeele pe care le scotea în timpul interpretării.

De asemenea, cântecul lui Eduard Khil a fost asociat ”internet trolllingului” – o formă de manifestare online care, de regulă, stârnește o serie de controverse.

Iată-l, mai jos, pe Eduard Khil, cântând în manieră proprie piesa „I am very glad, as I’m finally returning back home”, în 1984, cu mult înainte de a deveni celebru.

De asemenea, Eduard Khil a fost primul care a cântat „Where the Motherland Begins”, cântec interpretat și de Vladimir Putin la pian, în anul 2012, pe vremea când acesta era premier și participa la un eveniment caritabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri