Caută
Close this search box.

De doi bani speranță pentru CM 2018: România învinge Armenia în prelungiri

Chiar dacă, pe 8 noiembrie 2016, tot în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2018, aceeași selecționată a României, condusă de același Daum, zdrobea Armenia chiar la Erevan cu 5-0, ei bine, iată, de data aceasta, la București, sub ochii a peste 27.000 de suporteri, tricolorii s-au chinuit peste măsură să învingă greu, foarte greu, abia în prelungiri, când totul părea pierdut:

România – Armenia 1-0 (0-0), a marcat Alexandru Maxim, în min. 90+1, la doar 10 minute după ce el însuși fusese inspirat introdus în teren. Inițial șutase Benzar, portarul a respins, iar mijlocașul lui Mainz a reluat în poarta armeană.

Pe ansamblu meciul făcut de tricolori a fost unul foarte modest, ei bifând doar a doua victorie, într-o partidă oficială, sub mandatul lui Christoph Daum, ambele contra Armeniei. Evident, din tribune s-au auzit adesea cereri de demisie a selecționerului german, precum și admonestări la adresa jucătorilor noștri, unii dintre ei reacționând foarte virulent după meci, când, pir și simplu, i-au înjurat pe unii din spectatori sau au fost gata-gata să sară la bătaie cu aceștia – a se vedea cazurile lui Alexandru Maxim și, respectiv, Cosmin Moți.

Nebeneficiind de aportul atacantului Denis Alibec, care nu a fost selecționat, România a încercat totuși o formulă destul de ofensivă, cu Stanciu, Chipciu, Băluță, Stancu și Bogdan Andone, însă atacurile gazdelor au fost dintre cele mai sterile și lipsite de efiiență și inteligență pe întreaga durată a partidei. Mai mult: în prima parte jocul a fost surprinzător de echilibrat, cu ocazii notabile la ambele porți, și numai o o intervenție de zile mari a portarului Ciprian Tătărușanu a făcut ca Armenia să nu conducă la pauză cu 1-0.

După pauză, românii și-au permis chiar luxul de a rata un penalty (min. 55), prin golgeterul nostru de la C.E. din Franța (2016), adică Bogdan Stancu, omul care pare din ce în ce mai lipsit de inspirație și har în fața porții adverse.

Din păcate, deși s-au aflat  în superioritate numerică încă din min.54 (eliminare Voskanyan după două cartonașe gallbene), tricolorii nu au putut găsi drumul spre gol până în minutul 90. O victorie extrem de chinuită, așadar, care ne mai menține de dloi bani speranță pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

Desi in superioritate numerica, nationala Romaniei si-a creat cu greu ocazii mari la poarta adversa. Iar cand a fost pe punctul sa inscrie, Maxim a pus piciorul din offside la o minge trimisa de Benzar care se indrepta spre poarta.

Mijlocasul lui Mainz si-a reparat insa greseala in minutul 90+1, cand, la un sut al aceluiasi Benzar, a reluat bine si a adus cele 3 puncte nationalei noastre.

O victorie chinuita si care ne mai tine in viata sperantele pentru Mondialul de anul viitor din Rusia, în cazul în care, evident, vom câștiga tot ce mai avem de jucat în continuare, lucru posibil teoretic, dar practic foarte greu de imaginat. (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri