Caută
Close this search box.

DNA cere urmărirea penală a ministrului Rovana Plumb

rovana plumb

În dosarul în care a fost, vineri, începută urmărirea penală a vicepremierului Sevil Shhaideh, procurorii DNA cer și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, în prezent ministru delegat pentru Fonduri Europene și fost ministru al Mediului.

Anchetatorii o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale, potrivit digi24.ro.

„În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private (…).

Fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constituției, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu județean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege”, afirmă procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri