Arheologii egipteni au descoperit la sud de orașul Luxor, în Draa Abul Nagaa, mormântul unui meșter aurar care a trăit în Antichitate, în timpul celei de-a 18-a dinastii din Egipt. Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri realizate în ultimele luni în Egipt, au anunțat sâmbătă oficialii locali, citați de DPA.

Mormântul conține sarcofage, mumii, bijuterii și măști din lemn, au dezvăluit experții egipteni.

Printre artefacte se află, de asemenea, o statuie care îl reprezintă pe acel meșter aurar și pe soția lui, despre care arheologii cred că au trăit în urmă cu peste 3.500 de ani.

Khaled al-Enany, ministrul egiptean pentru Antichități, a anunțat descoperirea realizată într-un sit arheologic situat pe malul vestic al Nilului, în Luxor, un oraș faimos pentru bogăția sa de monumente antice.

În ultimele luni, Egiptul a anunțat o serie de descoperiri arheologice importante, care vizează istoria Antichității.

În aprilie, opt mumii au fost găsite în interiorul unui mormânt din Luxor, vechi de 3.500 de ani.

Cu o lună mai devreme, în martie, un colos impresionant a fost descoperit în Cairo. Experții sunt de părere că uriașa statuie ar fi o reprezentare în piatră a regelui Psamtik din cea de-a 26-a dinastie egipteană.

Descoperirile au fost intens mediatizate de guvernul egiptean, care face eforturi considerabile pentru a impulsiona turismul național, o sursă importantă de venit, care a fost însă profund afectat de terorism în ultimii ani.

Industria turismului întâmpină dificultăți serioase începând din 2011, după revoltele de stradă izbucnite în Egipt împotriva președintelui Hosni Mubarak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here