Caută
Close this search box.

Elevii ar putea intra în vacanță peste câteva zile. Anunțul făcut de profesori

Profesorii se pregătesc de o grevă generală.

Ion Duță, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ,FSLI, din Prahova, anunță că documentele în vederea aprobării protestului vor fi depuse joi la Primăria Ploiești, la Jandarmerie și la Poliție. Reprezentanții FSLI intenționează să picheteze și sediile din București ale Ministerului Educației, Guvernului și Partidului Social Democrat, în zilele de 4 și 5 octombrie.
”Dacă, până pe 25 septembrie, răspunsul guvernanților la solicitările sindicaliștilor din învățământ va fi unul negativ, pe 2 octombrie, între orele 12.00 și 14.00 reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din învățământ vor picheta sediile tuturor prefecturilor din țară.

Dascălii au solicitări ce vizează în principal acordarea salariilor promise, precum și a banilor câștigați de profesori prin sentințe judecătorești.

Aceștia sunt nemultumiți și de cuantumul mic al creșterii salariilor nete anunțate pentru anul 2018, comparativ cu creșterile salariale brute, consecință a majorării contribuțiilor angajaților către stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri