Euroalesul Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, anunță lansarea concursului de proiecte „Tânăr român, fermier european!”. „În calitate de europarlamentar, de membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și de membru al Grupului PPE din PE, îmi face o deosebită plăcere să anunț concursul devenit deja tradițional pentru tineri și anume <Tânăr român, fermier european!>.

Concursul, organizat cu sprijinul Grupului PPE, este dotat cu 10 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles în perioada 18-19 octombrie 2017 iar cel mai important lucru este faptul că unul dintre proiectele câștigătoare va participa și la Congresul Tinerilor Fermieri desfășurat de Grupul PPE la Bruxelles în perioada de mai sus”, a declarat cel care s-a dovedit a fi un sprijin important pentru fermieri, la nivelul instituţiilor europene. Competiţia este deschisă pentru tinerii fermieri sub 40 de ani.

Participanţii trebuie să transmită la adresa europarlamentardanielbuda@gmail.com o prezentare de maximum 3 pagini a unui proiect agricol implementat de către ei, însoţit de poze şi/sau un film de prezentare a afacerii proprii din care să reiasă activitatea pe care o desfășoară. Termenul limită de transmitere a proiectelor este 14 septembrie 2017. Din cele 10 proiecte câștigătoare, un proiect va fi susţinut de către un tânăr fermier şi în cadrul Congresului Tinerilor Fermieri, eveniment organizat de către Grupul PPE în perioada 18-19 octombrie 2017, la Bruxelles, la una dintre cele 3 categorii:

1. Cel mai bun proiect
2. Proiectul cel mai durabil
3. Proiectul cel mai inovativ

Rolul jucat de tinerii fermieri este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Tocmai de aceea, concursul „Tânăr român, fermier european!”, are ca scop sporirea vizibilității tinerilor fermieri care au ales să perfomeze în mediul rural din România şi identificarea activităţilor inovative, sustenabile şi cu o orientare corectă înspre piaţă precum și oferirea unui exemplu pentru alți tineri care doresc să investească în agricultură.

179 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here