Caută
Close this search box.

Explozie puternică la Kabul, lângă o moschee; cel puțin un mort

Un civil a murit într-o explozie ce a avut loc în urmă cu câteva minute în Kabul, capitala statului Afganistan. Anunțul exploziei a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne.

Până în prezent nu se cunosc date despre eventuale victime sau cauza exploziei, explică Reuters.
Dar, potrivit agenției de presă Xinhuanet, este declarat mort un civil. Se pare că a fost vorba de un kamikaze care s-a aruncat în aer lângă o moschee, din centrul Capitalei. Explozia a avut loc la ora locală 01.45, pe strada Qala-e-Fathullah, în timpul rugăciunii de vineri care se desfășura în moscheea din apropiere.

Explozia a provocat un sunet puternic și a degajat mult fum. Trupele guvernamentale au înconjurat rapid locul deflagrației îndepărtând mulțimea, de teama unei explozii ulterioare.

Şase rachete au explodat, miercuri, în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, la doar câteva ore după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a ajuns în capitala afgană.

Mattis a fost primul oficial american care a vizitat această ţară după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat noua strategie pentru Afganistan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri