Caută
Close this search box.

Festivalul Naţional de Improvizaţie !MPRO – paradă de creativitate și atitudine

Joi,7 septembrie, la orele 19.00, la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea. începe editia a cincea a !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural ”Bucureşti-Oraş participativ”.

De la prima ediție a !MPRO artiştii şi organizatorii s-au ambiţionat să demonstreze că improvizația este mai mult decât un spectacol că este o atitudine. După cum se vede au reuşit primind sprijin şi finanţare, pentru că au dat dovadă de creativiţate şi chiar de mobilitate, schimbând programul, sălile de spectacol, locul de desfăşurare. Au păstrat formula ”maraton de spectacole” dar au crescut numărul spectacolelor de la 4 în 2013, ajungând la această ediţie la nu mai puţin de 17 spectacole.

In textul de promovare al evenimentului aflăm că vor fi puse în practică poveşti pentru cele şase simţuri , poveşti captivante în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman, reunind 75 de actori – de la trupe debutante la improvizatori cu experienţă din România şi din străinătate (Marea Britanie şi Canada).

”Cred că teatrul în general trebuie să fie extrem de relevant, să vorbească oamenilor despre cultura şi lumea în care trăiesc, iar teatrul de improvizaţie are avantajul că îşi face pe loc textul şi viziunea regizorală, pornind chiar de la ideile spectatorilor.” mărturiseşte Monica Anastase, director artistic al Festivalului.

O formulă inedită stă la dispoziţia spectatorilor care ar dori să-şi verifice potenţialul de improvizatori. Ei pot participa în zilele de sâmbătă şi duminică la una dintre secțiunile Open Stage, făcând parte din echipe formate ad-hoc din improvizatori şi public.

Festivalul include şi două evenimente conexe, cu intrarea liberă, reunite sub umbrela IMPRO Talks -discuţii despre rolul improvizaţiei în scrierea creativă, respectiv în publicitate şi PR…subiecte incitante şi de mare actualitate

Informaţii complete despre festival se găsesc pe site-ul oficial www.improfest.ro. Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul pot fi în continuare achiziționate online: http://improfest.ro/program/ sau la Muzeul Ţăranului Român înzilele de festival, în limita locurilor disponibile.

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin

ARCUB, în cadrul programului cultural ” Bucureşti-Oraş participativ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri