Caută
Close this search box.

FIFA, decizie istorică: Se rejoacă un meci din preliminariile CM 2018. VIDEO

FIFA a decis, în premieră, rejucarea unui meci din preliminariile CM 2018, după ce arbitrul partidei a fost suspendat pe viaţă.

Este vorba despre meciul câştigat de Africa de Sud, pe teren propriu, în faţa Senegalului, din noiembrie 2016, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Arbitrul a fost suspendat pe viaţă pentru „manipularea partidei”. Hotărârea finală a venit după ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a ratificat pedeapsa centralului Joseph Lamptey, din Ghana.

Acest meci, care se va rejuca în noiembrie 2017, oferă o şansă în plus naționalei Senegalului, care a pierdut atunci cu 1-2 în Africa de Sud. În acest moment, senegalezii se află pe locul al treilea în Grupa D africană, la un punct de Insulele Capului Verde şi Burkina Faso, în cursa pentru calificarea la turneul final de anul viitor, la care va participa doar câştigătoarea grupei, potrivit digisport.ro.

FIFA a precizat, totodată, că decizia de rejucare a partidei vine „după confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a aplica interdicţia pe viaţă arbitrului Joseph Lamptey, pentru manipularea rezultatului meciului”.

Suspendat iniţial pentru o perioadă de trei luni de Confederaţia Africană de Fotbal, pentru „acordarea unui penalty (Africii de Sud) pentru un henţ inexistent”, Lamptey a fost ulterior suspendat pe viaţă de către FIFA, care l-a găsit vinovat de „influenţă ilegală asupra rezultatului unui meci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri