Caută
Close this search box.

Florian Coldea: Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu și nici consilierul meu

Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile care i s-au adus  în spațiul public, în ultima perioadă. În primul interviu acordat după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, pentru ziare.com, Coldea spune că a colaborat cu procuroriii DNA „în limita atribuțiilor noastre legale”. Potrivit acestuia, nu există ofițeri acoperiți în justiție și nici în politică.

„Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activități de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuțiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofițeri acoperiți. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI”, a declarat Florian Coldea.

Acesta a mai spus că fostul colonel SRI Daniel Dragomir nu a fost niciodată adjunctul său și nici măcar consilier. „Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informații, ci dezinformări și minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă.

Coldea a mai precizat că nu există rechizitorii scrise de vreun ofițer SRI și că ”Nu știu nimic despre arhiva SIPA, iar conținutul acesteia nu a interferat în vreun fel cu activitatea Serviciului.

”Afirm din nou, cu toată tăria, cu toată responsabilitatea funcției pe care am avut-o și cu întreaga răspundere legală, că nu există ofițeri acoperiți în justiție. Nu există ofițeri acoperiți în politică”, a subliniat Florian Coldea.

Președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Claudiu Manda, a anunțat că Daniel Dragomir este invitat astăzi, la ora 16:30, la audieri în legătură cu dezvăluirile făcute de acesta în spațiul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri