Caută
Close this search box.

Fotbal. FCSB a învins FC Lugano cu 2-1, joi seara, în Elveția, în Europa League

Echipa de fotbal FCSB a învins formația elvețiană FC Lugano cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Luzern Arena din Lucerna, în Grupa G a Europa League.

”Roș-albaștrii” s-au impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (58) și Junior Morais (64), respectiv Mattia Bottani (14), la capătul unui meci cu două reprize complet diferite, informează Agerpres.

FCSB a făcut o primă jumătate de meci foarte slabă, dar și-a revenit după pauză și a reușit să întoarcă scorul.

FC Lugano, ”lanterna roșie” din superliga elvețiană, a dominat prima parte a întâlnirii și și-a creat prima ocazie de gol în min. 5, când Daprela a reluat alături de poartă cu capul, din 5 metri. Gazdele au reușit deschiderea scorului în min. 14, prin Bottani, care a fost lansat de Mariani și l-a învins pe Niță cu un șut puternic. Bottani a fost aproape de ”dublă” în min. 21, când a ratat de puțin șutul-centrare al lui Crnigoj.

FCSB a avut prima acțiune mai consistentă în min. 25, dar șutul lui Budescu a trecut prin fața porții. Ovidiu Popescu a irosit șansa egalării (36), trimițând slab de la 11 metri.

Ledesma (ex-Lazio) a lovit mingea cu mâna în propriul careu la o centrare a lui Benzar, dar arbitrul nu a acordat penalty.

Până la pauză, FC Lugano a avut oportunitatea să își mărească avantajul, dar șutul lui Mariani, de la circa 22 de metri, a lovit bara.

Repriza a doua a fost complet diferită, un impact important avându-l introducerea lui Man în locul lui Popescu. FCSB a avut inițiativa, a atacat mai mult, iar Gnohere a tras peste poartă din careu (48), iar apoi a reluat cu capul din 12 metri, la centrarea lui Benzar, însă portarul Da Costa a scos de sub bară (51).

FCSB a restabilit egalitatea în min. 58, când Man i-a pasat înapoi lui Budescu, iar acesta a trimis din unghi sub bară porții lui Da Costa.

Gnohere s-a aflat din nou în prim plan (60), dar nu a ajuns la centrarea lui Junior Morais. FC Lugano a fost foarte aproape să treacă din nou în avantaj (61), dar Niță a salvat golul în situație de unu la unu cu Bottani.

Vicecampioana României a preluat conducerea la scurt timp (64), după ce Junior Morais a trimis din voleu în plasă centrarea lui Benzar, lansat excelent de Man.

FCSB a mai avut o oportunitate bună, prin Tănase (81), al cărui șut s-a dus puțin pe lângă poartă. Elvețienii au forțat pe final, dar cea mai bună ocazie a fost ratată de Bnou-Marzouk (87), la centrarea lui Gerndt.

De remarcat că fundașul Daprela a fost iertat de două ori de al doilea avertisment în repriza secundă, după intrări tari asupra lui Man.

FCSB, care a venit în Țara Cantoanelor fără trei titulari, Marko Momcilovic, Denis Alibec și Dragoș Nedelcu, a obținut prima sa victorie în Elveția, după patru egaluri și două eșecuri.

Echipa lui Nicolae Dică e lider în Grupa G, cu șase puncte după două etape, iar în etapa a treia va juca tot în deplasare, cu formația israeliană Hapoel Beer Sheva, pe 19 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri