Duminică 24 septembrie, de la orele 18.30 și de la 20.00, va avea loc spectacolul-performance Думи мої  – Dumy Moyi, un solo cu durata de 35 de minute, conceput și interpretat de artistul francez François Chaignaud.

Reprezentațiile de la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschid seria de evenimente derulate de Institutul Francez din România și Festivalul internațional de dans și performance contemporan eXplore Festival, ediția 2017.

Creat și interpretat de François Chaignaud, solo-ul Dumy Moyi a fost prezentat prima dată în 2013 în cadrul festivalului de dans de la Montpellier. Situat la intersecția dintre dans contemporan, teatru, operă și ritualurile șamanice, spectacolul se configurează ca un antidot. „Un antidot pentru regulile teatrului occidental, pentru modul frontal în care se arată publicului, pentru periodicitatea lui, pentru raportul de forțe pe care îl instituie. Un antidot (…) administrat pe ritmuri ucrainiene, filipineze și sefarde pentru legatul farmecelor,” așa cum precizează coregraful și dansatorul francez.

Reprezentațiile de la București se înscriu în programul FranceDanse inițiat de Institutul Francez din Paris în anul 2007. An de an programul se concentrează asupra unor aspecte caracteristice relației dintre scena coregrafică din Franța și contextul internațional. Anul acesta FranceDanse ajunge în Europa de Sud-Est sub forma unui itinerariu de tip Orient-Express cu opriri în 13 țări, printre care și România. Spectacolele de dans ale unor coregrafi recunoscuți sau la început de carieră au la bază propuneri transdisciplinare ce explorează forme performative în dialog cu spațiul urban, arhitectura și artele vizuale fiind însoțite de proiecții de film și de ateliere de coregrafie-dans.

Spectacol nerecomandat minorilor sub 15 ani. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Accesul în corpul central se face prin intrarea A3 începând cu ora 18.00, respectiv, 19.30.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.