Caută
Close this search box.

Furtuna care a traversat România a afectat 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala

Peste patru mii de pompieri militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 38 de localităţi din 15 judeţe şi în Capitală, pentru a înlătura efectele furtunii. Peste 20 de acoperişuri ale unor imobile şi nouă maşini au fost avariate.

Potrivit IGSU, în urma ploilor căzute şi a vântului puternic de miercuri şi din noaptea de miercuri spre joi au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe: Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe şi 23 curţi inundate.

Furtuna care a traversat România a afectat 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala

De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcţie căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate nouă autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total afectate.

În Capitală au fost înregistrate efecte ale vântului puternic, pompierii bucureşteni acţionând pentru îndepărtarea a 13 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. Pe Şoseaua Viilor, un bărbat a murit după ce a fost lovit de căderea unui arbore.

În judeţul Ilfov s-a acţionat pentru extragerea apei din opt gospodării, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil şi pentru îndepărtarea elementelor instabile ale unui acoperiş.

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil pe DN1 în localitatea Comarnic (PH), pe DN64 în dreptul localităţilor Orleşti şi Ioneşti (VL), pe DJ702A în localitatea Potocelu (DB), pe DN12 în localitatea Tuşnad(HR) şi a unui panou publicitar în Deva (HD).

Joi dimineaţă se acţionează în localităţile afectate de vremea rea pentru îndepărtarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice şi evaluarea pagubelor produse.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri