Caută
Close this search box.

Gabriela Firea mai oferă un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Municipalitatea va aloca un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului, rectificarea bugetară fiind aprobată, luni, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, luni, înainte de începerea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ca Municipalitatea să aloce încă un milion de euro pentru terminarea construcţiei.

Propunerile de rectificare bugetară au fost aprobate cu 32 de voturi pentru, o abţinere şi 13 împotrivă, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni, informează Mediafax.

Gabriela Firea a vorbit, în deschiderea şedinţei, despre domeniile care vor primi bani în plus, în urma rectificării.

Astfel, şase milioane de euro vor fi fi alocaţi pentru sprijinul copiilor cu handicap, 4,4 milioane de euro pentru Spitalul „Carol Davila”, 3,8 milioane de euro urmează să fie daţi RADET, pentru eficientizarea şi modernizarea centralelor termice.

De asemenea, 2,8 milioane de euro vor fi alocaţi pentru achiziţia a 12 utilaje de topit zăpada (şase de mare capacitate şi şase de capacitate redusă).

În plus, 2,7 milioane de euro vor fi alocaţi Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), pentru dotarea cu aer condiţionat a maşinilor de transport public.

„Întregul program este evaluat la 20 de milioane de euro. Continuăm şi anul viitor, până când nici un transport public nu va fi lipsit de aclimatizare”, a explicat Firea.

Primarul Firea a propus ca două milioane de euro să fie cheltuiţi pentru construcţia a şase parcări subterane sau supraetajate, ce ar urma să fie amplasate în fiecare sector al Capitalei, iar un milion de euro să fie alocaţi pentru achiziţia a şase salvări.

„Nu s-a tăiat niciun leu de la şcoli sau spitale. Sumele care au fost relocate s-au referit la şcolile care au primit finanţare de la Guvern. Pentru a nu avea dublă finanţare am solicitat primăriilor de sector sa indice alte şcoli care necesită finanţare”, a mai spus Firea.

Sursa foto: Ziarul Lumina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri