Caută
Close this search box.

India are prima femeie numită în postul de ministru al apărării

Prim-ministrul indian Narendra Modi a numit duminică o femeie în fruntea Ministerului Apărării, o premieră pentru acest post-cheie pe fondul continuării tensiunilor cu China și Pakistanul, relatează AFP.

Nirmala Sitharaman va conduce Ministerul Apărării, post ocupat de câteva luni de zile de Arun Jaitley, care deține și portofoliul finanțelor, în condițiile în care India se află într-un impas cu China din cauza platoului himalayan și pe fondul tensiunilor extrem de serioase în Cașmir, teritoriu pe care îl împarte cu Pakistanul.

Sitharaman a fost până acum secretar de stat la comerț. După numirea ei, în guvernul indian activează acum șase femei, între care Sushma Swaraj la Ministerul de Externe.

„Vă dați seama, comitetul de securitate al guvernului (din care fac parte doar patru miniștri — n.r.) are acum două femei, și ele vor decide pe picior de egalitate cu bărbații chestiuni privind securitatea țării”, a declarat Nirmala Sitharaman la postul de televiziune indian News18. „Este un mesaj formidabil pentru toate țările care iau India drept model și pentru toți cei care observă India și se întreabă: Ce se întâmplă cu femeile în India?”, a adăugat ea.

AFP amintește că în anii 1970 și 1980, Indira Gandhi, care era pe atunci prim-ministru, își asumase pentru o scurtă perioadă de timp, în două rânduri, și portofoliul apărării.

Foto: Hindustan Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri