Caută
Close this search box.

Italia merge la Oscar cu ”A Ciambra”, un film despre romi co-produs de Scorsese

Filmul ”A Ciambra” al regizorului italo-american Ash Carpignano, o incursiune în viața unui adolescent rom și a relațiilor sale cu lumea marginală, va reprezenta Italia la ediția din 2018 a premiilor Oscar pentru cel mai bun film în altă limbă decât cea engleză, relatează miercuri EFE.

Comisia de selecție, formată din membri ai Asociației Naționale a Industriei Cinematografică, Audiovizuală și Multimedia (ANICA), a ales filmul lui Carpignano, premiat cu Label Cinema Europa, la recentul Festival de la Cannes.

Anunțarea candidatelor la cel mai bun film străin va avea loc la 23 ianuarie, iar gala Oscarurilor se va desfășura la 4 martie 2018.

”A Ciambra”, care îl are drept coproducător executiv pe regizorul Martin Scorsese, prezintă viața unui adolescent rom în vârstă de 14 ani, foarte inteligent dar analfabet, care contrar comunității sale încearcă să stabilească relații cu lumea exterioară.

O caracteristică a filmului este că prezintă o poveste de ficțiune dar cu personaje reale, având în vedere că protagonistul, Pio Amato, trăiește într-o comunitate de romi și este într-adevăr analfabet, iar familia lui este reală.

Este vorba de al doilea film al tânărului regizor Ash Carpignano, în vârstă de 33 de ani, a cărui mamă este americancă, iar tatăl italian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri