Caută
Close this search box.

Japonia: Comportamentul Coreei de Nord este „absolut inacceptabil”

Comportamentul Coreei de Nord este „absolut inacceptabil” şi reprezintă o provocare la adresa securităţii regionale şi internaţionale, a declarat Yoshihide Suga, şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, după ce Phenianul a anunţat că ar putea testa o bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific.

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific.

Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaşte cu exactitate ”opiniile” liderului Kim Jong-Un în privinţa acestei chestiuni.

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare ”contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în faţa ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, îşi va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite.

La rândul său, Itsunori Onodera, ministrul japonez al Apărării, a criticat dur declaraţiile privind posibilitatea ca Phenianul să testeze o bombă cu hidrogen în Pacific, informează agenţia de ştiri Reuters pe pagina electronică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri