Caută
Close this search box.

Kovesi și Lazăr, față-n față cu Tudorel Toader la Ministerul Justiției

Procurorul general Augustin Lazăr, șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și președintele CSM, Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justiției, pentru a avea cu ministrul Tudorel Toader o ședință premergătoare sosirii în România a comisiei MCV.

„Este o ședință pregătitoare. Este o discuție pregătitoare. Noi ne-am pregătit din punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii”, a precizat Mariana Ghena la intrarea în Ministerul Justiției.

Întrebată în ce măsură a îndeplinit CSM obiectivele din ultimul raport, Ghena a răspuns: „În mare măsură. De fapt, aspectele asupra cărora CSM s-a aplecat, le-a analizat și le-a interpretat sunt incluse într-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justiției și el se află pe site-ul Consiliului”.

Augustin Lazăr a precizat că, la invitația ministrului, se va face o analiză a progreselor realizate în ce privește MCV. „Urmează sa primim vizita experților europeni și în această situație e important să știm care sunt progresele realizate”, a mai spus Lazăr.

În schimb, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri