Caută
Close this search box.

Liviu Pop, criticat dur după interzicerea Gazetei Matematice. Profesorii riscă dosar penal

Editorii manualelor auxiliare sunt revoltaţi că ministrul Educaţiei a interzis folosirea acestora în şcoli până când nu sunt autorizate din nou.

Coordonatorul lotului olimpic de matematică se arată surprins de decizie, iar părinţii spun că vor continua să cumpere renumitele culegeri. Liviu Pop ameninţă însă că, dacă vreo şcoală îi încalcă ordinele, anunţă poliţia.

Profesorul Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică, este intrigat de decizia ministrului, care a interzis inclusiv folosirea vestitei Gazete Matematice, care apare de 120 de ani.

Radu Gologan: „Politica intrării cu bocancul într-un domeniu delicat: învăţământul. La egalitate pune un auxiliar care poate nu este recomandabil, dar trebuie discutat, cu o revistă care e un monument al culturii române!”

Interdicţia pentru auxiliare este valabilă până la acreditarea acestora de o comisie a Ministerului Educaţiei. Cu toate acestea, părinţii folosesc în continuare manualele ajutătoare, potrivit digi24.ro. Mulţi dintre ei au mers special la cumpărături la târgul de carte şcolară.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a revenit cu precizări despre problema manualelor auxiliare: evaluarea începe săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri