Caută
Close this search box.

Locul din China în care femeile conduc în toate aspectele vieții și societății. VIDEO

La poalele muntelui Himalya, la granița dintre provinciile Yunnan și Sichuan, se află casa tribului Mosuo, una dintre ultimele societăți matriarhale din lume.

În acest trib, femeile conduc toate aspectele societății, practică mariajul “la distanță” (o formă improprie de căsătorie) și păstrează cât mai mulți iubiți, pe cât de mulți își doresc, pe tot parcursul vieții, potrivit vice.com.

Femeile din acest trib sunt supuse unei mai mari presiuni zilnice, comparativ cu bărbații, deoarece ele iau deciziile cele mai importante, gestionează atât gospodăria cât și finanțele, dețin terenurile și casele și au drepturi depline asupra copiilor – o atitudine radical diferită de restul Chinei.

“Eu conduc aici și am ultimul cuvânt în orice”, declară conducătoarea tribului Mosuo.

“Fără binecuvântarea mea, ei ( n.red- locuitorii tribului) nu pot face nimic”, a mai adăugat femeia.

“Noi (n.red-femeile) locuim împreună până la sfârșitul vieții noastre”, a declarat o altă femeie din trib.

“Eu și sora mea ne-am întâlnit soții prin intermediul căsătoriei la distanță. Ei vin la noi doar noaptea iar în timpul zilei trăiesc cu familiile lor. Rar există posibilitatea unei dispute”, a mai spus aceasta.

“Femeile sunt fericite aici dar obosite în același timp. Femeile de aici trebuie să gestioneze discuțiile, să conducă totul, de la cel mai banal aspect până la cel mai important, ele au mai multă responsabilitate în tot ceea ce fac”, a declarat o altă locuitoare a tribului.

“Din păcate, există multe interpretări greșite legate de stilul nostru de viață, mulți oameni considerând că este ceva rău căsătoria la distanță pe care o practicăm. Ei spun că tribul Mosuo nu are tați ori soți și chestii de genul acesta. Dar, în ultimii ani, lucrurile s-au mai schimbat în ceea ce privește înțelegerea stilului nostru de viață. Cultura Mosuo este una dintre cele mai progresive culturi din întreaga lume, fie că este vorba de căsătorie sau familie. Lumea învață de la noi”, a concluzionat femeia.

VIDEO trib Mosuo:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri