Caută
Close this search box.

Manevre sud-coreene cu rachete balistice, după testul nuclear nord-coreean

Coreea de Sud a efectuat luni dimineață manevre implicând rachete balistice, ca răspuns la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, a relatat agenția de presă Yonhap, citată de France Presse.

Armata sud-coreeană a întreprins un exercițiu cu muniție reală simulând un atac asupra poligonului nord-coreean de teste nucleare, lovind „ținte convenționale în Marea Japoniei”, a indicat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean.

„Exercițiul a intervenit ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear al Coreii de Nord și a implicat o rachetă balistică de tipul Hyunmoo-2A sud-coreeană și avioane de vânătoare F-15K”, potrivit agenției de presă citate. Racheta Hyunmoo-2A are o rază de acțiune de 300 km.

În cursul acestui exercițiu, conform agenției de presă Yonhap, o rachetă balistică sol-sol Hyunmoo-2A și o rachetă aer-sol SLAM-ER cu rază lungă de acțiune, lansate de avioane F-15, și-au atins țintele cu precizie.

Armata sud-coreeană a indicat că țintele alese s-au aflat la o distanță echivalentă cu cea a poligonului de teste nucleare nord-coreene de la Punggyeri, în nord-estul Coreii de Nord.

Regimul de la Phenian a declarat că a testat duminică o bombă cu hidrogen cu o putere mult mai mare decât cele experimentate la testele nucleare anterioare — „un succes perfect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri