Cea mai mare problemă a sănătății din România se rezumă la un singur cuvânt, pe care îl știe toată lumea, a declarat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 neurochirurgul Dorin Bică. În urmă cu câteva zile a demisionat de la spitalul Colentina, alături de colegul său, doctorul Ionuţ Gobej, în semn de protest față de neajunsurile unui management deficitar.

„Nu am să spun eu asta, care e cea mai mare problemă a sănătății din România, pentru că o știe toată lumea, dar absolut toată lumea, nu există nimeni în România care să nu știe care este problema de bază a acestui sistem.

Cred că în scurt timp această problemă va exploda și vor avea cu toții curaj să spună care este”, a declarat medicul Dorin Bică la Digi24.

„Eu nu vreau să fac acum politica națională a sistemului de sănătate, drept urmare n-o să vă răspund. Încă nu am curajul. O să mă impun, să nu-l las nici pe dr. Gobej să răspundă la această întrebare. (Dr. Gobej: Să știți că ascult întotdeauna de dr. Bică).

Deci, n-o să răspund la această întrebare pentru că n-am încă acest curaj de a răspunde la ea, dar sunt sigur că toată lumea știe care e problema majoră și singura care creează restul problemelor. Se rezumă la un singur cuvânt”, a completat medicul Dorin Bică.

Care este de fapt sursa răului? Un management prost, politizarea sănătății, lipsa de interes? a vrut să știe jurnalistul Florin Negruțiu motivul pentru care cei doi medici au demisionat de la Colentina.

„Cred că, de fapt, nu e vorba nici de personal, nici despre lipsa materialelor, nici despre șicane. Este vorba despre lipsa bunăvoinței, lipsa dialogului, lipsa dorinței de a crea, despre voința de a distruge – dusă la niște cote incredibile, toate aceste atribute deținându-le doamna manager, din păcate”, a răspuns medicul Ionuț Gobej.

103 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =