Caută
Close this search box.

Ministrul Pop, despre scandalul din Tg. Mureș: Avem tratament egal față de toate minoritățile din România

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, joi, referindu-se la situația Liceului Romano-Catolic de la Târgu-Mureș, că în prezent, în România, există tratament egal față de toate minoritățile.

La începutul ședinței de Guvern, ministrul Pop a precizat că dorește să îi prezinte premierului Mihai Tudose și o soluție referitoare la acest liceu.

„Avem o situație specială la Târgu-Mureș. Nu este atributul Ministerului Educației Naționale. Cu permisiunea dumneavoastră, după ședința de Guvern, aș vrea să vă prezint câteva soluții care sunt locale. Noi avem, în momentul de față, tratament egal față de toate minoritățile din România. Nu avem o problemă la nivelul Ministerului Educației, este o problemă locală, fiind și un dosar DNA în lucru. Cred că avem o soluție prin care elevii să nu sufere acolo, că până la urmă discutăm de câteva sute de elevi”, a afirmat ministrul Pop, citat de Agerpres.

Miercuri, ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat de MAE ungar în urma suspendării activității Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, după cum a informat agenția MTI.

Agenția maghiară de presă a menționat că secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar față de situația în care se află respectivul liceu și a spus într-o conferință de presă că acțiunea autorităților române echivalează cu ‘un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorității ungare, copiilor, familiilor și procesului de restituire în România’.

De asemenea, guvernul ungar și-a suspendat sprijinul față de aspirațiile României de a se alătura unor organizații internaționale, cum ar fi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a adăugat secretarul de stat maghiar citat de MTI.

Miercuri seară, premierul Mihai Tudose a declarat că nu crede că Ungaria va strica relațiile diplomatice cu țara noastră, în contextul în care autoritățile țării vecine au declarat că nu vor mai susține România în procesul de aderare la OCDE.

‘Eu nu cred că Ungaria va strica în asemenea hal relațiile diplomatice cu noi și interesele economice comune, pentru că nu numai noi avem interese economice în Ungaria, și domniile lor au aici. Nu cred că vom ajunge acolo’, a spus premierul la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri