Caută
Close this search box.

Ministrul Turismului: Turiştii care intră în mare când e steag roşu arborat ar trebui amendaţi

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, propune ca turiştii care intră în apele mării când steagul roşu este arborat să fie amendaţi. Acest fapt ar putea fi cuprins în legea turismului, aflată acum în dezbatere publică.

Prezent la Constanţa, la o dezbatere publică privind proiectul Legii Turismului, ministrul Turismului a fost de părere că trebuie să existe noţiunea de amendă în cazul celor care intră în mare atunci când scăldatul este interzis.

„În proiectul de lege există drepturi şi obligaţii la turişti. Cred că trebuie să fim puţin serioşi şi să înţelegem un lucru: statul vine şi instituie o cheltuială publică pentru ceea ce înseamnă activitatea de salvamar. (…) Vorbim aici de prevenţie, că asta înseamnă să previi, atunci – normal – în momentul în care salvamarul intervine cred că se instituie o cheltuială suplimentară…

Dar lăsând la o parte cheltuială suplimentară, deja intervine partea de risc şi salvamarul poate să păţească ceva, Doamne fereşte! Cred că trebuie să existe şi noţiunea de amendă, nu? Că avem şi drepturi, dar avem şi obligaţii în acelaşi timp”, a spus Dobre, citat de Mediafax.

Dobre a precizat că a discutat şi cu salvamarii, ajungând la aceeaşi concluzie: cei care pun viaţa lor şi a salvatorilor în pericol să fie sancţionaţi, iar acest fapt ar trebui să fie stabilit prin lege.

FOTO: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri