Caută
Close this search box.

Norvegia, atentă la măsurile de securitate informatică pentru alegerile din 11 septembrie

Norvegia își înăsprește procedurile de securitate în perspectiva alegerilor parlamentare din 11 septembrie pentru a preveni eventuala falsificare a votului, a anunțat vineri guvernul de la Oslo, transmite Reuters.

Securitatea sistemelor IT va fi consolidată și toate voturile trebuie să fie numărate manual cel puțin o dată, în plus față de scanarea automată a buletinelor de vot de către computere.

Autoritatea norvegiană pentru securitate națională și serviciul de informații al poliției norvegiene sunt implicate în această decizie, a anunțat Ministerul Administrației Locale și Modernizării de la Oslo.

”Nu există semnale că cineva dorește să influențeze desfășurarea votului. Există, totuși, o activitate în creștere, și la nivel internațional, cu privire la unele sisteme tehnice. Acest lucru în sine sporește riscurile”, a menționat ministerul citat.

”Siguranța și încrederea sunt esențiale în desfășurarea alegerilor. Nu vom fi naivi și nu vom permite ca incertitudinea să devină un factor. Alegătorilor trebuie să li se garanteze încă o dată că rezultatul este corect”, a declarat ministrul administrației locale și modernizării, Jan Tore Sanner.

Sondajele de opinie publicate joi indică o cursă strânsă între conservatorii premierului Erna Solberg și laburiștii conduși de Jonas Gahr Stoere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri