Caută
Close this search box.

Orașul norvegian în care nu ai voie să mori

Oraşul Longyearbyen, cea mai mare așezare din insulele Svalbard, un teritoriu insular în Oceanul Arctic, este una dintre cele mai nordice aşezări din lume şi un loc în care, oficial, nu ai voie să mori.

Locuitorii acestui oraș au unele dintre cele mai ciudate obiceiuri și, deşi oraşul deţine un cimitir, de mai bine de 70 de ani nu a mai avut loc nicio înmormântare. Motivul are legătură cu clima îngheţată care nu permite descompunerea naturală a cadavrelor. Persoanele grav bolnave sunt transportate în Norvegia cu avionul, iar locuitorii care sunt interesaţi de un loc de veci, trebuie să facă demersuri în alte oraşe din sudul Norvegiei, potrivit businessmagazin.ro.

Oraşul Longyearbyen are o populaţie de aproximativ 1.800 locuitori, iar aşezarea a fost întemeiată în 1906 de John Munroe Longyear, principalul proprietar al Companiei Arctice de Cărbune din Boston.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, oraşul a fost complet distrus de nemţi şi recontruit din temelii după terminarea conflictului. Principalele activităţi ale locuitorilor sunt mineritul şi turismul, dar şi cursele de sănii trase de câini, una din ocupaţiile de bază ale localnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri