Caută
Close this search box.

Percheziții în apropiere de Londra în legătură cu atacul terorist de la metrou

Poliția britanică a anunțat sâmbătă că efectuează percheziții la o locuință din comitatul Surrey, sudul Angliei, în apropiere de Londra, după arestarea unui bărbat în vârstă de 18 ani în legătură cu atentatul cu bombă artizanală comis vineri dimineața într-o stație de metrou din Londra și care s-a soldat cu 30 de răniți, relatează Reuters.

Poliția a anunțat într-un comunicat că locuitorii din clădirile învecinate au fost evacuați ca măsură de precauție.

„Au fost instituite cordoane de securitate pe o rază de 100 de metri pentru a facilita operațiunea poliției londoneze care este susținută de forțele de poliție din Surrey”, se precizează în comunicat.

Poliția din Kent (sud-estul Angliei) a anunțat sâmbătă dimineață arestarea unui bărbat de 18 ani „în zona portuară Dover” în legătură cu „fapte de terorism”. Suspectul a fost plasat în custodie la o secție de poliție locală înainte de a fi transferat „spre un post de poliție din sudul Londrei”.

Atentatul — al cincilea în șase luni în Regatul Unit — a avut loc vineri într-o garnitură de metrou, la o oră de vârf, 08:20 (07:20 GMT), în stația Parsons Green, sud-vestul Londrei.

Atacul a fost calificat terorist de către poliție și a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri