Caută
Close this search box.

Peste 30 de stații RATB din București vor fi acoperite cu vegetație

Peste 30 de stații RATB din București vor fi acoperite cu vegetație până la sfârșitul lunii octombrie.

Amenajarea refugiilor de tramvai va fi făcută de specialişti în domeniu, iar proiectul „Staţii Verzi” este identic cu cel aplicat în toate ţările occidentale: include un sistem de drenaj şi protecţie inteligent, un panou de vata minerală hidrofila şi un substrat de covor sintetic de cocos. Fiecare staţie a fost suplimentata cu 3 sisteme de siguranţă în plus, pentru susţinerea acoperişului verde.

Planta aleasă – Sedum – este ideală pentru realizarea acoperişurilor verzi pentru că nu este pretenţioasă, rezistă la lipsa apei şi la temperaturi extreme.

Cele 34 de staţii sunt:

Staţia CFR Cotroceni ambele sensuri

Staţia Valea Cascadelor ambele sensuri

Staţia Radox ambele sensuri

Staţia Valea Oltului ambele sensuri

Staţia Stadion Dinamo ambele sensuri

Staţia Bucur Obor ambele sensuri

Staţia Ziduri Moşi ambele sensuri

Staţia Teiul Doamnei ambele sensuri

Staţia Iancului ambele sensuri

Staţia Pierre de Coubertin ambele sensuri

Staţia Piaţa Chişinău ambele sensuri

Staţia Sf Gheorghe -statie dublă

Staţia Dimitrie Cantemir – Budapesta ambele sensuri

Zona sediului RATB

Staţia Mircea Vulcănescu

Staţia Mihai Eminescu

Staţia Piaţa Victoriei

Staţia Dr. Felix (Victoriei) – ambele sensuri

Staţia Afi Cotroceni

Staţia Pasaj Victoriei

Staţia Piaţa Băneasa

„Dăm  startul unui proiect inedit şi benefic pentru bucureşteni, proiect pe care l-am putea denumi „Staţii Verzi” – prin care 34 de staţii de tramvai din Bucureşti vor fi acoperite cu vegetaţie, până la mijlocul lunii octombrie. Este un proiect cu finanţare privată şi mulţumesc tuturor organizaţiilor care îl susţin (Asociaţia pentru Responsabilitate Socială ‘Plan B’, Kaufland România, Engie România şi Schneider Electric). Municipalitea, prin RATB, pune la dispoziţie aceste refugii.

Într-un oraş aglomerat, contează fiecare metru pătrat de spaţiu verde, iar transformarea refugiilor de tramvai într-o oază de verdeaţă are atât valoare estetică – se pune în valoare un spaţiu neutilizat, reprezentând o pată de culoare adusă construcţiilor de beton – şi contribuie totodată la diminuarea poluării şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun. Aşteptăm şi alte astfel de iniţiative, le încurajăm, le susţinem şi suntem motivaţi să lucrăm împreună.

Totodată, în efortul nostru de a avea o Capitală curată, nepoluată, vă reamintesc faptul că, în viitorul apropiat, vom organiza, cu ajutorul RATB, licitaţii pentru 100 de tramvaie şi 100 de autobuze electrice. Speram că toate aceste măsuri conjugate vor contribui la reducerea semnificativă a gradului de poluare în Capitală”, a spus Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri