Caută
Close this search box.

Philip Morris face o fundaţie antifumat. OMS cere guvernelor să nu o susţină

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat guvernele lumii, joi, să nu adere la proiectul prin care compania producătoare de țigarete Philip Morris International (PMI) dorește să înființeze o fundație împotriva fumatului (Foundation for a Smoke-Free World), informează Reuters.

„Industria tutunului și cei mai de seamă reprezentanți ai ei au indus publicul în eroare în legătură cu riscurile asociate altor produse derivate din tutun”, a declarat OMS într-un comunicat.

„Astfel de comportamente ce induc în eroare continuă și în zilele noastre, inclusiv în cazul PMI, care promovează produsele din tutun în maniere ce sugerează în mod eronat că anumite produse din tutun sunt mai puțin dăunătoare decât altele”, au adăugat reprezentanții OMS.

„OMS nu va fi partener al acestei Fundații. Guvernele lumii nu ar trebui nici ele să devină partenere ale Fundației, iar comunitatea internațională din domeniul sănătății publice ar trebui să urmeze exemplul nostru”, precizează același comunicat OMS.

La jumătatea lunii septembrie, Philip Morris International a anunțat că va dona 1 miliard de dolari pentru a contribui la lupta internațională împotriva fumatului, potrivit bloomberg.com. Celebra companie a spus că va cheltui această sumă pentru a înființa o fundație ce va milita pentru a reduce prevalența fumatului pe plan mondial, în contextul în care producătorul țigaretelor Marlboro dorește să îi transforme pe fumători în consumatori ai unor dispozitive care nu sunt bazate pe arderea tutunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri